keskiviikko 23. marraskuuta 2016

Maailma makaa mallillaan

Kuin hetken mielijohteesta, pölähdin kurkkaamaan että mitä on viimeksi ajat sitten kirjoitettu. Samalla naurahdin, että aikalailla on joku sisäisen kellon tsekkaus menossa: viimeksi tasan vuosi sitten hihkuin että täällä ollaan. Pitääkö siis ottaa tsekkaus?

-  Naggis aloitti koulun. Se oli isoa ja pelottavaa ja karmivaa - MINULLE. Penska taasen on hihkunut riemusta alkaen päivästä yksi. Taksi tuo ja vie- se toimii upeasti. Koulu toimii upeasti. IP-kerho ja loma-ajan kerhot toimii upeasti. Koulussa on jopa lääkäri, se historiallinen hahmo jota emme kehitysvammapoliklinikan aikana ole koskaan kunnolla tavanneet.

- Bullis, noh - on Bullis. Tyyppi on fiksu ja filmaattinen halutessaan, haluamatta hän muistuttaa lähinnä pyörremyrskyä. Opettelee lukemaan, koska tyhmä äiti ei osaa vasta kysymyksiin kuten
Miksi maailman vesissä on niin paljon vettä?
Miksi oli liitukausi ja triaskausi ja kivikaudella ihmiset?
Miksi vauvat ei tule ulos navasta?

- Minä.  No, olen minä. Yritän selviytyä arjessa työn, lasten ja kaiken sen välillä, mitä sinne väliin mahtuu. Paljon olisi kerrottavaa siitä, kuinka ihmisen pälli vaan tuppaa leviämään, kun tukipalvelut perheille/erityislapselle/erityislapsiperheelle on naurettavan paskat, puhumattakaan yksinhuoltaja-erityislapsiperheestä. Nyt oon pääsyt jo eroon vaiheesta jossa sanon kauniisti (kesti noin 7-vuotta) ja olen tykitellyt ihan suoraan "eiooeituun"-myyjille vammaispalveluissa että teidän palvelunne on aivan naurettavat. Parastahan oli, kun erehdyin käymään perheneuvolassa - no siitä kupletista täytyy kertoa ihan erikseen joku kerta. */mental note, kirjoita "PERHENEUVUOLA VAIN NORMEILLE" - postaus.

- Me. Niin siinä kävi, meitä on nykyään me. Kaksi lasta ja äiti, sekä bonusperheenjäsen. Tästä enemmän, kai joskus, mutta nyt vaan voi todeta että kaikkea se elämä eteen roudaa. Virallisesti täällä vielä elellään kukin omassa kodissaan, mutta ennenkaikkea kekarat ovat ryhtyneet kyseinalaistamaan aikuisten eri osoitteet. No joo, ehkä me akuisetkin. Aikalailla.
Miksi Stunttimies asuu omas kodis eikä täällä meidän kanssa?
Miks Stunttimiehen pitää mennä aina omaan kotiin?

Noh. Perheen Bonusjäsen  (aka Stunttifaija/Bonari/Stunttimies/Bonusmies) on löydetty kehä kolmosen ulkopuolelta. Sielläkin on siis eloa, epäilin tuota kyllä aikana hartaasti - mutta on, muutakin kuin poroja ja satunnaisia festareita. Nyt Stunttimiehen duunina on roudata pakettinsa tänne, mutta se ottaa aikaa. Elämänsä uudelleenorganisointi on kaikille työtä vaativaa juttua, vaikkakin se olisi kuinka mieluisaa.

Mistä mä sit nyt sain innon taas naputella?
Stunttimiehen tietokone tuli tänne mun luo. Mulla on kuulkaattes ihan näyttö ja näppäimistö, tietokone ja tietokonepöytä! Kelpoo ihmisen kirjoitella. Joten saattaa olla, että kaiken keskellä mä taidan jälleen innostua kirjoittelusta.

Joulunaikaa. Talvea, synkkää sysipimeää, loskaa, vettä ja uhkailua vakoilevilla joulutontuilla!
Sitä kaikkea teille!

Palataan!

5 kommenttia:

 1. Kiva kuulla teistä. Minulla on rss-syötteenlukijassa paljon hiljaisia blogeja, joista ei pitkiin ole kuulunut mitään, mutta joita en ole saanut poistettuakaan. Kiva, etten ole poistanut kun iloisia ylläreitä sillon tällöin tulee. Kaikkea hyvää koko perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Sitä samaa sinne :)

   mä epäilen että saatan innostua uudelleen kirjoittelemaan, mutta en lupaa mitään. ois aikapaljon sanottavaa aika monestakin asiasta - viitsiminen ja aika sitten taasen on seuraava kyssäri.

   Kaikkea hyvää sinne myös <3

   Poista
 2. Minäpä osaan vastata noihin kaikkiin!

  - Kaikki vesi maapallolla on tuontitavaraa, se on tullut komeettojen mukana. Tuolla Pluton hujakoilla on sellainen jäävuorista koostuva vyöhyke, sieltä lienee meidät veden peräisin. Vettä on siis sen verran kuin sitä on tänne aikanaan tullut, eikä se lähde pois, koska veden kiertokulku.

  - Liitukausi, triaskausi ja muutkin kaudet ovat vain nykyihmisen määritelmiä menneelle ajalle sen mukaan millaista kasvistoa ja eläimistöä ja geologista ympäristöä oli. Kivikausi on saanut nimensä siitä, että silloin kivestä opittiin tekemään työkaluja ja ihmisiä oli siksi, koska dinosaurusten joukkotuhon jälkeen maailmaan jäi tilaa pienemmille eläimille. Ei oltaisi mahduttu dinojen kanssa tänne.

  - Navasta ei ole yhteyttä kohtuun, joten sieltä ei voi tulla mitään ulos. Napa on muutenkin ihan tarpeeton, se on vain muistona napanuorasta. Eikä se vauva ole navasta sisään mennytkään, mutta se on toinen tarina se.

  Nyt saa katsoa vähän pitkään "öö okei" ja olla sen jälkeen hiljaa. :D

  Oli tosi kiva kuulla pitkästä aikaa teidän perheestänne! Kirjota ihmeessä jatkossakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa!!! Saanko adoptoida sinut meille Vastausautomaatiksi? Noista tulee nimittäin parisataa jatkokysymystä ihan heittäen 😂

   Ei tullu öööötä, tuli spontaani repskops-nauru!

   Mukava kuulla että siellä ruudun takaa ollaan vielä olemassa ja kaipaamassa!

   Iloa päiviin!

   Poista
  2. pps. Vauvakeskustelu käytiin maanantaina, perinjuurin. Silti Bullista ihmetytti nimeomaisesti se, että miksi ei voisi tulla navasta ulos, kun olisi kuulemma siistimpää ja näppärämpää. Yritin selitellä myös anatomiasta, mutta minimiehen pää oli asennossa "vauvojen on helpompi tulla ulos navasta" - vaiheessa. Epäilen että palaamme aiheeseen tarkemmin piakkoin, koska jatkokysymyksillä on tapana ilmaantua :D

   Poista